12:24 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Pensionari, imagine de arhivă

Decis: De Paști, 600 de mii de pensionari vor primi câte 600 de lei - detalii

© Sputnik / Evghenii PANASENCO
Societate
Sa primesc un link scurt
58910

Zis și făcut: Guvernul și-a asumat răspunderea pentru un proiect adoptat astăzi, potrivit căruia aproximativ 600 de mii de pensionari vor primi câte 600 de lei cu prilejul sărbătorilor de Paști.

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Pensionarii din Moldova vor primi câte 600 de lei de Paști, informează Guvernul printr-un comunicat.

”Ajutor din partea statului, vor primi beneficiarii de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 aprilie 2019, ale căror mărime nu depăşeşte 2000 lei, precum și beneficiarii de alocații sociale de stat. Excepție fac beneficiarii de alocație pentru îngrijire, însoțire și supraveghere”, informează Instituția.

Potrivit Guvernului, proiectul respectiv de lege a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniștri prin angajare de răspundere.

Astfel, aproximativ 610 mii de persoane vor beneficia de acest ajutor, 400 de mii dintre care sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Ceilalți sunt persoane care primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaș sau alocații sociale de stat.

Cheltuielile pentru plata acestui suport unic vor fi acoperite din Bugetul de Stat, iar ajutorul va fi achitat de Casa Națională de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorilor de servicii care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale.

În dimineața zilei de vineri, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a făcut un anunț în acest sens, în cadrul unui briefing de presă.

Anterior, pe 7 februarie, Parlamentul țări aprobase un astfel de proiect în prima lectură, cu voturile majorității deputaților prezenți la ședință.

Tematic

Din martie, mai mulți copii din Moldova pot primi lunar câte 600 sau 1200 de lei
Pensionarii din Moldova vor primi o alocație unică de 600 de lei


Știrile Zilei