23:56 15 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.71
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.71
Noua Zeelandă - Atac Terorist

Ministerul de Externe condamnă cu fermitate atacul terorist din Noua Zeelandă

© REUTERS / STRINGER
Societate
Sa primesc un link scurt
128 0 0

În urma atacurilor teroriste care au avut loc în două moschei din orașul Christchurch, Noua Zeelandă, și-au pierdut viața 49 de persoane.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a condamnat cu fermitate șocantul atac terorist produs în Noua Zeelandă, care a vizat două moschei din orașul Christchurch.

„Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile și rudele celor care au avut de suferit de pe urma acestei crime odioase”, se arată într-un comunicat, publicat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Amintim că focurile de armă au fost trase în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, în timpul rugăciunii de vineri - 49 de persoane au decedat.

Patru suspecți, care fac parte din cercurile extremiste, dar nu erau supravegheați, au fost arestați de poliție, a spus prim-ministrul țării, care a adăugat că starea de alertă a fost ridicată la nivelul maxim în ţară.

De asemenea, poliția a declarat că au fost dezamorsate dispozitivele explozive improvizate. Potrivit autorităților medicale ale municipalității, 48 de persoane au fost rănite, fiind spitalizate.

Tematic

Atac terorist în Noua Zeelandă: Un individ a ucis 49 de oameni - Detalii (Video)
Tagurile:
atac terorist, condamnare, MAEIE, Moldova


Știrile Zilei