11:51 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Percheziții și rețineri la Fisc

Lupul cioban la oi: Angajat de la Fisc, complice la evaziune fiscală

© Photo : Serviciul informare şi comunicare cu mass-media al PCCOCS
Societate
Sa primesc un link scurt
287 0 0

Un angajat al Serviciului Fiscal de Stat este suspectat de complicitate la evaziune fiscală și escrocherie.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale exercită urmărirea penală în baza unei bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și escrocherie, comisă de doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, începând cu 2018 și până în prezent.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că, începând cu anul 2018, doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană s-au eschivat de a la achitarea TVA în sumă de peste trei milioane de lei, prin includerea unor date denaturate privind veniturile și cheltuielile.

Pentru a obține profit, factorii de decizie ai întreprinderilor nominalizate au depus acte cu conținut fals, beneficiind astfel de restituirea Taxei pe valoare adăugată. În felul acesta, ei au prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ un milion de  lei.

În urma măsurilor speciale de investigație a fost stabilit faptul că  persoane din cadrul întreprinderilor vizate ar fi determinat un angajat al Serviciului Fiscal de Stat să emită o decizie favorabilă privind restituirea sumei de aproximativ 1 milion lei.

Percheziții și rețineri pe un dosar de evaziune fiscală și escrocherie
© Photo : Serviciul informare şi comunicare cu mass-media al PCCOCS
Percheziții și rețineri pe un dosar de evaziune fiscală și escrocherie

PCCOCS menționează că la efectuarea acțiunilor de urmărire penală o contribuție activă a avut-o conducerea Serviciului Fiscal de Stat.

Procurorii și ofițerii PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat marți percheziții la domiciliile factorilor de decizie al întreprinderilor nominalizate, la sediile întreprinderilor, precum și în biroul de serviciu al unui angajat al Serviciului Fiscal de Stat.

Până la această etapă, două  persoane au fost reținute pe un termen de  72 ore, iar alte două persoane sunt audiate în calitate de bănuiți.

Tematic

Detalii cu privire la perchezițiile de la Fisc: Persoane reținute
Tagurile:
PCCOCS, evaziune fiscala, perchezitii, Fisc, angajat
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei