02:02 16 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.70
  • USD17.76
  • RUB0.28
  • RON4.16
  • UAH0.72
Automobil, parcare, Chişinău

Important pentru conducătorii auto – Noile reguli pentru „parcarea pe trotuare”

© Photo: Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGP
Societate
Sa primesc un link scurt
337 0 0

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu precizări privind noile reguli pentru parcarea pe trotuare.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare vine cu mai multe precizări ca urmare a modificărilor RCR la compartimentul „opririi și staționării voluntare a unităților de transport” și a percepției eronate de către șoferi a noilor schimbări.

Oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, marcate prin indicator rutier „parcare” sau „parcare rezervată” precum și prin marcajul rutier „linia îngustă continuă”, însoțite de panourile adiționale care indică modalitatea de poziționare a vehiculului, cu respectarea distanței minime de 1,5 metri predestinate circulației pietonilor.

Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu nevoi speciale.

Astfel, oprirea sau staționarea mijloacelor de transport pe alte porțiuni de drum care nu sunt marcate coresponzător, chiar și cu respectarea distanței de 1,5 metri, va atrage după sine răspunderea contravențională prin aplicarea unei amenzi de până la 1500 de lei și patru puncte de penalizare.

Tematic

Important pentru șoferi! Se anunță schimbări radicale, decizia va fi luată în luna iunie
Atenție șoferi: La ce să atrageți atenția atunci când solicitați legitimația polițistului
Tagurile:
trotuare, parcare, reguli, Inspectoratul National de Patrulare, Moldova


Știrile Zilei