08:46 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
31810

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, ca rezultat al desfășurării controlului amănunțit asupra unei persoanei și a unui mijloc de transport.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Un ucrainean a încercat să transporte ilegal peste frontieră un revolver încărcat cu cartușe.

În punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani, polițiștii de frontieră au depistat în ranița unui ucrainean un revolver încărcat cu șapte cartușe, pentru care nu a fost prezentat niciun document, inclusiv permisul de portarmă.

Astfel, după verificarea documentelor necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, angajații Poliției de Frontieră au luat decizia cu privire la extinderea controlului în vederea excluderii unor bănuieli existente.

Ca urmare, microbuzul de model „Ford Tranzit”, condus de către un cetățean al Ucrainei în vârstă de 38 de ani, a fost supus cercetării minuțioase.

În ranița personală a șoferului, oamenii legii au depistat un revolver de model ”STOLKER” și șapte cartușe în magazia acestuia, precum și două tuburi de cartușe utilizate.

La solicitarea de a înmâna la control documentele pentru armă, conducătorul auto nu le-a putut prezenta, ba mai mult, acesta a declarat că nu cunoștea despre restricția de transportare peste frontieră a pistolului procurat recent în Republica Moldova.

Pentru verificarea obiectivă și sub toate aspectele legale, au fost inițiate cercetări suplimentare în vederea stabilirii existenței sau inexistenței bănuielii rezonabile cu privire la săvârșirea unei infracțiuni sau contravenții, iar arma și cartușele au fost ridicate pentru a fi dispuse constatării tehnico știinţifice.

Bărbatul și-a putut continua călătoria, doar după ce a fost întocmit procesul verbal de constatare a faptei ilegale și obligațiunea de prezentare în cadrul cercetărilor inițiate.

Tematic

Iată ce fac șoferii de maxi-taxi în Capitală, chiar și polițiștii au rămas mască – Video
A ieșit din pușcărie, a furat o armă și a împușcat în polițiștii de frontieră
Gestul disperat al unui cetățean ucrainean: Polițiștii de Frontieră oferă detalii
Ai grijă ce bei! Iată ce au descoperit polițiștii la piața din Bălți - Foto
Operațiune specială la Ungheni și Fălești: Iată ce au descoperit polițiștii - Video
Tagurile:
pistol, ucrainean, Politia de Frontiera, Moldova


Știrile Zilei