05:13 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
457610

În exclusivitate pentru Sputnik Moldova: Reacția Institutului Mamei și Copilului, dar și a Ministerului Sănătății în cazul copilului decedat.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. O femeie din Rezina îi acuză pe medici că bebelușul ei de doar două săptămâni a murit din cauza lor.  Mama copilului spune că bebelușul ei s-a născut prematur și a fost nevoie ca acesta să fie hrănit cu ajutorul unei sonde.

Reporterul Sputnik Moldova, a discutat cu purtătorul de cuvânt al Institutul Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, pentru a afla mai multe detalii.

”Cazul a fost investigat. Acuzația mamei bebelușului nu este adevărată. În aceeași zi, după ce a fost schimbată sonda, medicii au făcut copilului o radiografie, pentru a se asigura că procesul de alimentație decurge bine. Investigația a arătat că sonda se află în stomac. Această procedură medicală este făcută, de fiecare dată, când este introdusă sau schimbată sonda. Bebelușul a murit de pneumonie”, a declarat Cazacu.

Precizăm că și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe acest caz si a format o comisie care va investiga asistența medicală acordata copilului. Potrivit autorităților, Comisiei va prezentata rezultate investigației pe data de 19 aprilie.

Mama copilului spune că bebelușul ei s-a născut prematur și a fost nevoie ca acesta să fie hrănit cu ajutorul unei sonde. Potrivit ei, medicii i-ar fi pus sonda incorect copilului, iar laptele ajungea în plămâni și nu în stomac așa cum ar fi trebuit să se întâmple în mod normal, lucru care, în opinia ei i-ar fi provocat decesul copilului, scrie presa locală.

Copilul s-a stins din viață pe data de 8 martie. Mama bebelușului mai spune că a rămas uimită când a citit rezultatele expertizei medico-legale. Acolo nu era precizat nimic de sonda care i-a fost introdusă copilului. Cauza decesului fiind o pneumonie bilaterale. Părinții au anunțat că apelat la un avocat.

Tagurile:
Sputnik, detalii, copil, exclusiv, caz, institutul mamei si copilului


Știrile Zilei