00:25 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Cătușe

Directorul unei întreprinderi de construcție, deferit justiției: Iată ce a făcut

© Sputnik / Виталий Белоусов
Societate
Sa primesc un link scurt
22010

Directorul unei întreprinderi de construcție și reconstrucție a rețelelor inginerești, învinuit de abuz de serviciu și fals în acte, a fost deferit justiției.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Potrivit procurorilor, învinuitul, locuitor al Capitalei, a cumpărat un generator electric cu 136.800 de lei de la un agent economic. A doua zi, în vederea respectării condițiilor contractuale, acesta a transferat în avans 69.000 de lei.

Ulterior, deși a primit generatorul în termenii indicați, ultimul a refuzat să semneze contractul de primire-predare și factura fiscală întocmite de către vânzător. Acuzatul a prezentat Agenţie pentru Supraveghere Tehnică o factură ce conținea date denaturate, potrivit cărora generatorul a fost achiziționat cu 152.356 de lei de la o altă întreprindere care de facto este fondată de către soţia sa.

Prin urmare, învinuitul a cauzat agentului economic daune de 67.800 de lei. Acuzatul nu își recunoaște vina. Pentru abuz de serviciu, el riscă până la trei ani de închisoare sau o amendă de până la 57.500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Tematic

Decis: Încă o întreprindere de stat trece în gestiunea Agenției Proprietăți Publice
Tagurile:
iata ce a facut, justitie, constructie, director
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei