02:01 16 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.70
  • USD17.76
  • RUB0.28
  • RON4.16
  • UAH0.72
FMI

Experții FMI s-au interesat de pensiile din Moldova

© REUTERS / YURI GRIPAS
Societate
Sa primesc un link scurt
339 0 0

O echipă de experţi ai FMI se va afla în vizită de lucru la Chișinău. Scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Reprezentanții misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Emmanouil Kitsios şi Amgad Hegazy, au mers într-o vizită de lucru la Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS). În cadrul aceste întrevederi, experții FMI s-a interesat despre progresele înregistrate privind reforma sistemului de asigurări sociale și reforma fiscală.

Președintele CNAS, Valentina Buliga, a apreciat suportul acordat de FMI ţării noastre în procesul de reformare a sistemului de asigurări sociale, asigurarea sustenabilității bugetului de asigurări sociale, promovarea echităţii în sistem.

“Reformele realizate trebuie monitorizate şi promovate în continuare ca să vedem unde să intervenim la necesitate pentru ca să oferim protecţia socială garantată celor care contribuie la sistem,” a declarat Buliga.   

Experții FMI și-au exprimat disponibilitatea de a acorda suportul necesar în realizarea reformelor care vor contribui la îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

O echipă de experţi ai FMI, condusă de Ruben Atoyan, se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 25 - 29 martie. Scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale.

Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a FMI când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI.

Tematic

Cum vor fi indexate pensiile din 1 aprilie
Unii pensionari riscă să nu-și primească pensiile. Vezi de ce
Tagurile:
Pensionari, pensie, experti, FMI


Știrile Zilei