07:34 14 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Ruslan Codreanu

Săptămâna începe cu demisii ”bombă” la Primăria Chișinău

© Sputnik /
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Chișinău (227)
84030

Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, i-a demis în această dimineață pe mai mulți șefi de la Primărie, iar de la o întreprindere municipală a fost demisă întreaga conducere.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a anunțat astăzi la ședința șefilor de direcții a Primăriei Chișinău că va cere demisia arhitectului-șef al Capitalei, Octavian Bivol, a șefului Pieței Centrale, Victor Gutium, și a adjunctului acestuia.

Codreanu susține că răbdarea i-a ajuns la limită. Primarul l-a acuzat pe arhitectul-șef de lipsă de disciplină, situație care se reflectă asupra chișinăuienilor care vin la această direcție și sunt nevoiți să stea la coadă, pentru a intra la un specialist, până la patru ore.    

”În Direcția arhitectură nu s-a înțeles până acum că atitudinea contează”, a declarat Codreanu.

Primarul interimar a mai anunțat astăzi la ședință că îl va demite și pe directorul Pieței Centrale și pe adjunctul acestuia. Codreanu a declarat că la baza demiterii acestora stau multiplele plângeri din partea agenților economici care activează pe teritoriul întreprinderii municipale. Aceștia s-au plâns că sunt obligați să plătească diverse taxe nejustificate administrației Pieței Centrale. Agenții economici s-au mai plâns de o abordare selectivă din partea administrației Pieței Centrale.

”Am primit o petiție din partea acestor agenți economici. Este a doua petiție pe care am primit-o că se colectează taxe informale. După ședința operativă voi semna dispoziția cu privire la demiterea directorului Pieței Centrale și a întregii administrații de la Piața Centrală”, a declarat Codreanu.

În statele de personal a ÎM ”Piața Centrală” sunt incluse 335 unităţi, dintre care 185 deservesc activitatea Pieţii Centrale, iar 150 activează în cantinele instituţiilor preuniversitare din sectorul Centru.

Тема:
Viața în Chișinău (227)

Tematic

Șeful unui important spital din Capitală, demis: Află ce s-a întâmplat
Demisii și numiri în funcție la Ministerul Sănătății
Tagurile:
Ruslan Codreanu, Chisinau, sedinta Primariei, Demisii


Știrile Zilei