21:38 02 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.07
  • USD18.34
  • RUB0.23
  • RON4.16
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
197710

Noua platformă online, valabilă din 1 aprilie, vine să asigure o transparență mai mare a procesului de înscriere a copiilor la școală. Iată pașii care trebuie urmați.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Înscrierea copiilor în clasa I devine mai ușoară. Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din Capitală a lansat astăzi, 1 aprilie, platforma online escoala.chisinau.md pentru înscrierea copiilor la școală.

Platformă on-line de înscriere a copiilor în clasa I

Potrivit autorităților, procedura de înscriere on-line are drept scop asigurarea accesului la educaţie a fiecărui copil, transparentizarea procesului de înscriere a copiilor în clasa I, minimizarea riscurilor de corupţie în instituţiile de învăţământ primar şi secundar, ciclul I şi II, din municipiul Chişinău.

În același timp, noua platformă de înscriere a copiilor la școală va permite optimizarea procesului de stocare şi prelucrare a rezultatelor înscrierii copiilor în clasa I, gestionarea eficientă a timpului angajaţilor din sistemul educaţional municipal, dar şi monitorizarea activităţii instituţiilor de învăţământ din teritoriul administrat pe domeniul vizat.

Escoala.chisinau.md cuprinde toate instituțiile de învățământ care au clasa întâi. Părinții nu trebuie să mai meargă la școală pentru a depune dosarul de înscriere – dosarele se depun online, atașând actele scanate.

Instrucțiuni pentru depunerea cererii online

Pentru a face o cerere de înscriere la școală pentru clasa 1, este necesar să vă autorizați prin e-mail.

Autorizarea poate fi efectuată pe pagina principal a site-ului escoala.chisinau.md.

Este nevoie să introduceți adresa dumneavoastră de e-mail unde veți primi un link de acces la formularul cererii de admitere în clasa 1.

Toate instrucțiunile necesare le puteți găsi, accesând acest link.

La înscriere se va ține cont prioritar de sectorul în care locuiește solicitantul.

Accederea la o instituție de învățământ din afara „sectorului” va fi posibilă în cadrul celei de-a doua etape, în luna august, în funcție de locurile rămase neacoperite.

Prima etapă se va încheia în luna iunie, când va fi făcut și bilanțul.

La moment scrierii materialului, erau înregistrate deja 536 de cereri, dintre care - 493 cereri noi și 3 cerere acceptată.

Amintim că, autoritățile au lansat în 2017 platforma on-line de înscriere a copiilor la grădiniță - www.egradinita.md.

Tematic

Cât scot din buzunar părinții care își dau copilul la o școală privată?
Cât îi costă pe părinți să-și trimită copilul la școală: Mult peste salariul minim
Tagurile:
1 aprilie, pași, online, scoala, copii


Știrile Zilei