02:01 16 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.70
  • USD17.76
  • RUB0.28
  • RON4.16
  • UAH0.72
Arest

Doi cetățeni străini riscă să fie condamnați în Republica Moldova: Iată ce au făcut

CC0 / Pixabay / 4711018
Societate
Sa primesc un link scurt
141 0 0

Doi cetăţeni ai Federaţiei Ruse vor compărea pe banca acuzaţilor pentru organizarea migraţiei ilegale, în baza paşapoartelor false, pentru şase cetăţeni ai Uzbekistanului.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a inculpaţilor în judecată.

Potrivit materialelor urmăririi penale, inculpaţii își camuflau acţiunile ilegale prin prestarea unor servicii turistice, rezervarea locurilor de cazare în hoteluri, transportarea “turiştilor”, procurarea biletelor avia tur-retur şi perfectarea ilegală a paşapoartelor Federaţiei Ruse cu identitate falsă.

Pentru organizarea migrației ilegale, inculpații au primit de la şase cetăţeni ai Uzbekistanului 30 de mii de dolari SUA, iar pentru această sumă ei urmau să ajungă în Statele Unite ale Americii.

Astfel, în baza probelor administrate de procurori, în noiembrie 2018, inculpaţii au organizat, în baza paşapoartelor ruse false, tranzitarea ilegală a teritoriului Georgiei şi Turciei pentru cei şase cetăţeni ai Uzbekistanului. Trei dintre aceștia erau minori. Aceștia au fost reţinuţi în timpul controlului pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în momentul în care urmau să intre în Republica Moldova.

În cadrul reţinerii celor doi cetăţeni ruşi au fost puse sub sechestru 3760 de euro, 4900 de ruble rusești, 100 de dolari SUA şi 130 de lari georgiene. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă amenzi de până la 57 500 de lei sau închisoare de până la 5 ani. Pe lângă pedeapsa închisorii, inculpaţii riscă să achite şi cheltuieli judiciare evaluate la aproximativ 45 de mii de lei.

 

Tematic

Cetățeni ruși în Chișinău: Votăm pentru pace și stabilitate
Tagurile:
Republica moldova, condamnati, rusi, cetateni


Știrile Zilei