04:44 28 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.45
  • USD17.77
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
158 0 0

La Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” ,sâmbătă, a avut loc la ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor a 35 de ostași căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 13 apr- Sputnik. La Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” a avut loc ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor a 35 de ostași căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. La eveniment au participat președintele țării, Igor Dodon, ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Vasnețov, ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc, consilierii prezidențiali, membrii Uniunii Ofițerilor, veterani, detașamente de căutare, reprezentanți ai Comitetului Național Coordonator „Victoria” și activiștii civici.

Șeful statului a transmis sincere mulțumiri și recunoștință tuturor celor care depun eforturi în vederea păstrării memoriei eroilor noștri precum și a Marii Victorii.

”Am reiterat faptul că noi trebuie să aducem un omagiu celor care cu prețul propriilor vieţi, ne-au eliberat pământul. Vitejia și eroismul soldaților căzuți pentru eliberarea de sub ocupația fascistă nu trebuie ignorate, ele constituie o mândrie națională a noastră”, a spus Dodon. 

Totodată, șeful statului li-a exprimat încrederea că marcarea celei de-a 75-a aniversări a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă va consolida statalitatea și va contribui la educația patriotică a tinerelor generații.

În anul curent, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, pe întreg teritoriul Moldovei, se desfășoară un plan de acțiuni consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă, care include renovarea monumentelor militare, realizarea un documentar dedicat eliberării Moldovei, vizitarea la domiciliu a tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, desfășurarea la 9 Mai a marșului „Regimentul Nemuritor”.

Tematic

Memorialul de la Șerpeni a devenit ultimul popas pentru alți 19 ostași
Șerpeni: Ceremonia de reînhumare și „Regimentul nemuritor”
Tagurile:
Marele Război pentru Apărarea Patriei, Șerpeni


Știrile Zilei