03:05 29 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.45
  • USD17.77
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
155910

Pașaportul biometric și buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova nu vor mai fi eliberate în termen de trei ore și șase ore, în cazul pașaportului și în zece zile calendaristice.

CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. Agenția Servicii Publice informează că, din 15 aprilie, se sistează prestarea serviciului de eliberare a buletinului de identitate în termenele de trei ore și șase ore, iar a pașaportului - în termenele de trei ore, șase ore și zece zile calendaristice.

În schimb, se implementează prestarea serviciilor de eliberare a buletinului de identitate și a pașaportului la data adresării solicitantului.

Eliberarea documentelor la data adresării va fi efectuată de către Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru municipiul Chișinău (SEAI Centru), str. Alexandru cel Bun nr. 56. Cererile vor fi recepționate de luni până vineri în intervalul orar 8:00-13:00, iar înmânarea actelor se va efectua între orele 16:30-17:00. În același timp, SEAI Centru va furniza servicii de eliberare a actelor de identitate în termen de 24 de ore și cinci zile calendaristice.

Programul de lucru al oficiului este de luni până sâmbătă: 8:00 – 17:00. În ziua de sâmbătă, SEAI Centru va presta servicii numai în termenele de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

Cât costă pașaportul moldovenesc: Unii cetățeni îl pot perfecta gratuit>>>

De asemenea, în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, nr.1, 2, 3 și 4 vor fi prestate servicii de eliberare a actelor de identitate doar în termene de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

”Măsurile au fost luate în scopul eficientizării proceselor de prestare a serviciilor de eliberare a actelor de identitate și de evidență a persoanelor”, anunță ASP.

Tematic

Pașapoartele moldovenești vor fi perfectate și în zilele de sărbătoare
Moldovenii cu pașaport biometric pot munci oficial în UE
Tagurile:
ASP, buletin de identitate, pașaport


Știrile Zilei