20:22 19 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Pașaport

De astăzi, pașaportul nu se va mai perfecta în termenele de 3 ore, 6 ore și de 10 zile

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
337 0 0

De astăzi, 15 aprilie, nu vor mai fi perfectate buletinele de identitate în trei și șase ore, iar pașapoartele biometrice – în trei ore, șase ore și zece zile calendaristice.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Din 15 aprilie, Agenția Servicii Publice (ASP) sistează prestarea serviciului de eliberare a buletinului de identitate în termenele de trei ore și șase ore, iar a pașaportului - în termenele de trei ore, șase ore și zece zile calendaristice.

În schimb, ASP anunță că se implementează prestarea serviciilor de eliberare a buletinului de identitate și a pașaportului la data adresării solicitantului.

Eliberarea documentelor la data adresării va fi efectuată de către Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru, municipiul Chișinău (SEAI Centru), str. Alexandru cel Bun nr. 56. Cererile vor fi recepționate de luni până vineri în intervalul orar 8:00-13:00 , iar înmânarea actelor se va desfășura între orele 16:30-17:00.  În același timp, SEAI Centru va furniza servicii de eliberare a actelor de identitate în termen de 24 de ore și cinci zile calendaristice.

Programul de lucru al oficiului este de luni până sâmbătă: 8:00 – 17:00. În ziua de sâmbătă SEAI Centru va presta servicii numai în termenele de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

Cât costă pașaportul moldovenesc: Unii cetățeni îl pot perfecta gratuit>>>

De asemenea, în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, nr.1, 2, 3 și 4 vor fi prestate servicii de eliberare a actelor de identitate doar în termene de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

Tematic

Pașapoartele moldovenești vor fi perfectate și în zilele de sărbătoare
Moldovenii cu pașaport biometric pot munci oficial în UE
Tagurile:
ASP, acte de identitate, buletin de identitate, pașaport
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei