05:13 24 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.19
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.35
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
236710

De astăzi, persoana vinovată de comiterea unei contravenții în zilele nelucrătoare va avea la dispoziție mai mult timp pentru achitarea amenzii cu reducere de 50 de procente.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. De astăzi, 15 aprilie, intră în vigoare prevederile ordinului Ministerul Finanțelor care îi permit contravenientului să plătească doar jumătate de amendă, dacă o achită în termen de trei zile lucrătoare.

Potrivit noilor modificări, persoana vinovată de comiterea unei contravenții în zilele nelucrătoare va avea la dispoziție mai mult timp pentru achitarea amenzii cu reducere.

Până în prezent, pentru a beneficia de reducerea de 50 la sută din suma contravenției aplicate, contravenientul avea la dispoziție 72 de ore din momentul stabilirii acesteia.

Toți moldovenii vor fi amendați dacă vor face asta după ora 18.00>>>

Modificările operate la Codul Contravențional se referă și răspunderea pentru adoptarea sau neadoptarea unor decizii de către un organ colegial, posibilitatea aplicării sancțiunii mai blânde decât cea prevăzută de lege, aplicarea sancțiunilor pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor proprietate comună a asociațiilor de coproprietari în condominiu.

Tematic

Unele persoane ar putea fi amendate în ziua alegerilor
Dacă aveți asemenea mașini, riscați amendă de 200 de euro și cheltuieli de escortare
Amendă pentru talia mai groasă de 90 de centimetri. Cine riscă sancțiunea
Tagurile:
Codul Contravențional, contravenție, amenda

Știrile Zilei