23:38 16 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.51
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.71
ÎPS Vladimir

Mesajul Mitropolitului Vladimir după incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris

© Photo: Mitropolia.md
Societate
Sa primesc un link scurt
Incendiu imens la Catedrala Notre-Dame din Paris (22)
20110

În urma incendiului care a mistuit Catedrala Notre-Dame din Paris, Mitropolitul Vladimir a transmis Arhiepiscopului de la Paris, Michel Opet, un mesaj de solidaritate.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Mitropolitul Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul francez, după incendiul care a avut loc la Catedrala Notre Dame din Paris, pe 15 aprilie.

Redăm  mai jos textul integral al mesajului, publicat pe pagina Mitropoliei Moldovei.

Arhiepiscopului de la Paris, Michel Opet

Înaltpreasfinția Voastră !

Am primit cu adâncă întristare vestea focului devastator care a distrus acoperişul Catedralei Notre-Dame din Paris și altarul venerat al Bisericii Romano-Catolice din Franța, monument religios, istoric și arhitectural de valoare inestimabilă, simbol al creștinismului european, cunoscut în întreaga lume și vizitat în fiecare an de milioane de pelerini și turiști.

Ne exprimăm profundul regret, dar  și solidaritatea cu poporul francez, greu încercat în aceste zile de o mare pierdere adusă unui simbol spiritual național şi internaţional.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să ajute la înlăturarea cât mai grabnică a  consecințelor incendiului și ne dorim ca această Catedrală, simbol al Europei creştine, să fie restaurată cât mai curând, cu ajutorul tuturor, în calitate de patrimoniu religios şi cultural universal.

Cu dragoste întru Hristos,

+  VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Тема:
Incendiu imens la Catedrala Notre-Dame din Paris (22)

Tematic

Preot francez, erou de la Notre-Dame: Cum a salvat o comoară din incendiu


Știrile Zilei