00:49 25 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Transport, microbuze

Vin zile grele pentru transportatori: Iată ce vor păți în perioada Sărbătorilor Pascale

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
78810

Agenții INP împreună cu inspectorii ANTA și cei ai SFS desfășura începând de ieri acțiuni de patrulare și verificare în perimetrul Autogării și Pieței Centrale.

CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik. Autoritățile au decis să ia măsuri drastice în vederea combaterii transportului ilicit de persoane.

Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Inspectoratul Național de Patrulare (INP), Serviciul Fiscal de Stat (SFS) și Primăria municipiului Chișinău, au stabilit acțiunile care vor fi întreprinse în preajma Autogării Centrale, și anume străzile Columna, Tighina (în perimetrul Pieței Centrale). Acestea se vor intensifica mai ales în perioada Sărbătorilor Pascale.

Astfel, inspectorii INP și ANTA vor desfășura acțiuni de patrulare în zona Autogării, pentru a identifica și a sancționa transportatorii iliciți, dar și nu a admite staționarea și parcarea unităților de transport în raza de acțiune a indicatoarelor rutiere, creând astfel obstacole în activitatea transportului public.

De asemenea, în perioada Sărbătorilor Pascale, când fluxul de călători este mult mai mare decât în zilele obișnuite va fi instituit un grup special de lucru format din echipe INP, Serviciul Fiscal, ANTA care vor monitoriza și vor depune eforturi pentru diminuarea transportului ilicit în preajma Autogării Centrale și alte locații cheie.

În context, Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de transport care prestează servicii în condițiile cadrului legal.

Tematic

Vin zile grele pentru transportatorii de pasageri: Iată cine le-a pus gând rău
Transportatorii auto de pasageri, luați prin surprindere la vama Leușeni
Tagurile:
patrulare, INP, zile grele, transportatori
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei