00:49 25 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Percheziții - Imagine Simbol

Descinderi și percheziții la Gara de Nord Chișinău: Procurorii Anticorupție vin cu detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
219 0 0

Descinderi matinale la Gara de Nord” Chișinău. Acțiunile s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Procuratura Anticorupție vine cu detalii în legătură cu perchezițiile desfășurate în această dimineață la S.C „Gara de Nord” Chișinău, dar și la domiciliul și în automobilele unor angajați din cadrul instituției.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2016 – 2019, șefii de schimb, dispecerii, controlorii de bilete și casierii din cadrul S.C. „Gara de Nord”, acționând contrar normelor imperative, în scop de profit și de comun acord cu alte persoane, au organizat o schema infracțională de extorcare a mijloacelor bănești necuvenite de la operatorii de transport.

Infractorii cereau și primeau câte 45 de mii de lei de la operatorii de transport, făcând uz de faptul că le-ar fi putut crea impedimente în activitate.

În urma descinderilor, trei persoane au fost reținute – doi șefi de schimb și un controlor de bilete. Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore.

Tematic

Percheziții în nordul țării: A fost nevoie de intervenția mascaților de la ”Scorpion”
Percheziții: Procurorii și ofițerii SIS, la una dintre cele mai mari instituții din țară
Tagurile:
Procuratura Anticoruptie, perchezitii, descinderi, Gara de Nord, Chisinau, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei