18:05 11 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești

Grăbiți-vă să luați cei 600 de lei oferiți de Paște: 25 aprilie – ultima zi

© Sputnik / Evghenii Panasenco
Societate
Sa primesc un link scurt
18410

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că sumele suportului unic nesolicitate de către beneficiari până joi, 25 aprilie, vor fi restituite de oficiile poştale pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare lunii de gestiune.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Aproape 90 la sută dintre cele aproape 613 mii de persoane, care au dreptul să beneficieze de suportul unic în valoare de 600 lei, oferit înainte de Paște, au primit deja banii.

Suma totală necesară în mărime de 367,9 milioane de lei pentru acordarea suportului unic a fost transferată de Casa Naţională de Asigurări Sociale către prestatorii de servicii de plată, desemnați de beneficiari. Banii au fost alocați din bugetul de stat.

Suportul unic de 600 de lei îl pot ridica beneficiarii de toate tipurile de pensii, stabilite până la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 2000 de lei. De aceeaşi sumă au parte cei care primesc alocaţii sociale de stat: persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie; persoanele cu vârstă de pensionare fără stagiu de muncă; familiile care şi-au pierdut întreţinătorul. Măsura a fost luată pentru ca toate aceste persoane aflate în dificultate să primească suportul unic înainte de Sărbătorile Pascale.

Casa Naţională de Asigurări Sociale  informează că sumele suportului unic nesolicitate de către beneficiari până joi, 25 aprilie, vor fi restituite de oficiile poştale pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare lunii de gestiune.

Tematic

Pensiile în Moldova: ce s-a schimbat în acest an
Unele pensii au fost majorate cu aproape 2500 de lei. Cine sunt beneficiarii
Pensionarii din Moldova primesc câte 600 de lei înainte de Paște: Unde își pot lua banii
Vrei să știi ce pensie vei avea? Iată ce trebuie să faci
Tagurile:
CNAS, Indemnizație, pensie


Știrile Zilei