19:08 11 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Aeroportul international chisinau

Exclusiv: Procuratura, despre incidentul aviatic din spațiul aerian al Moldovei

© Sputnik / Evgheni Panasenco
Societate
Sa primesc un link scurt
Incident aviatic în spațiul aerian al Republicii Moldova: Reacții oficiale (6)
41010

Un avion ce aparține companiei aeriene Blue Bird Airways, înregistrat în insula Creta, Grecia, a survolat ilegal spațiul aerian al Republicii Moldova și a aterizat pe Aeroportul Chișinau fără permisiunea Autorității Aeronautice Civile.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Procurorul șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a declarat pentru Sputnik Moldova că incidentul aviatic produs astăzi în spațiul aerian al Republicii Moldova urmează să fie investigat responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

”Este competența AAC. Ei trebuie să cerceteze acest incident și în funcție de rezultate va decide dacă se va adresa sau nu procuraturii”, a declarat Șaptefrați.

Un avion ce aparține companiei aeriene Blue Bird Airways, înregistrat  în insula Creta, Grecia, a survolat ilegal spațiul aerian al Republicii Moldova și a aterizat pe Aeroportul Chișinau fără permisiunea Autorității Aeronautice Civile (AAC). Informația a fost confirmată pentru Sputnik de purtătorul de cuvânt al AAC, Irina Bodolica.  

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a precizat pentru Sputnik Moldova că la moment aeronava este ținută la sol.

”Acum la fața locului se duc cercetări în care sunt implicate Poliția de Frontieră și AAC. Cu detalii vom reveni după ce vom avea un rezultat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

 

Тема:
Incident aviatic în spațiul aerian al Republicii Moldova: Reacții oficiale (6)

Tematic

Alertă maximă: Un avion străin a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova
Tagurile:
Boeing 777, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) din Moldova, avion


Știrile Zilei