07:28 04 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Societate
Sa primesc un link scurt
126 0 0

Pe parcursul a 24 de ore, angajații Poliției de Frontieră au înregistrat mai multe ilegalități.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. În urma desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat mai multe acțiuni ilegale în ultimele 24 de ore.

Potrivit instituției, angajații PF au înregistrat 12 încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere.

În același timp, au fost înregistrate și următoarele acțiuni ilegale – o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră, două documente falsificate, depistate la controlul de frontieră; patru cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; șase conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor și de transportare; patru persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute ca urmare a schimbului de informații cu instituțiile de drept naționale.

La punctele de trecere a frontierei de stat au fost înregistrate peste 63 de mii de traversări. Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova - 33 256. Din totalul de traversări persoane, 32 575 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 14 539 traversări, fiind consemnat un număr mai mare de traversări a mașinilor înmatriculate în străinătate - 7 769 treceri. Comparativ cu aceiași zi dinainte de Paștele Blajinilor a anului trecut, fluxul de călători este în creștere cu 6,5%.

Cele mai tranzitate puncte de trecere

PTF Leușeni – 12011 traversări; PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 7851 traversări; PTF Otaci – 6 509 traversări; PTF Sculeni – 5 954 traversări; PTF Giurgiulești-Galați – 4 418 traversări; PTF comun Palanca – 3 504 traversări; PTF comun Criva - 3 532 traversări; PTF Cahul – 3 091 traversări persoane; PTF Costești – 2 603 traversări persoane.

La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal. 

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada pascală

Suplimentarea numărului de polițiști de frontieră; folosirea la maxim a tuturor punctelor de trecere, infrastructurii și capacității logistice ale acestora; redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic; intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă

Verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

Tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la frontieră, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

În cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

Manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Tematic

Grupare criminala feroce, destructurată de angajații Poliției de Frontieră - Video
Polițiștii de frontieră au rămas mască – Vezi ce a încercat să transporte un ucrainean
Se întâmplă la frontieră: Polițiștii români sunt șocați
Tagurile:
activitate, bilant, Politia de Frontiera, Moldova


Știrile Zilei