14:21 21 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Regimentul Nemuritor

Ziua de 9 mai în Moldova va fi marcată printr-un Marș al Victoriei

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
9 mai – Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei (28)
446 0 0

Ziua Victoriei în Moldova va fi marcată print-un șir de acțiuni. În prima parte a zilei va avea loc Marșul Victoriei și Regimentul nemuritor, urmate seara de un concert grandios, organizat sub patronajul președintelui țării, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. În acest an se împlinesc 74 de ani de la Victoria în cel de-al Doilea Război Mondial. Tot în 2019, vom marca 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Aceste două evenimente vor fi marcate în țara noastră printr-un șir de acțiuni, care vor avea loc sub patronajul președintelui țării, Igor Dodon.  

”Această Zi a Victoriei este specială pentru noi, fiindcă marcăm cea de-a 75-a aniversare de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Pe data de 9 Mai, la ora 9:30, ne întâlnim la Arcul de Triumf, unde vom porni în coloană spre Complexul Memorial Eternitate, purtând în mâini portretele eroilor noștri”, a declarat șeful statului.

Pe datat de 9 mai, începând cu ora 19:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, se va desfășura un grandios concert festiv. Pe scenă, care deja a fost instalată, vor evolua interpreții moldoveni: Nelly Ciobanu, Olia Tira, Natalia Gordienco, formațiile „DoReDos” și „SunStroke Project”, împreună cu orchestra prezidențială. Invitată specială a concertului va fi vedeta estradei ruse, Valeria. Sărbătoarea se va încheia cu un spectacol de focuri de artificii.

Тема:
9 mai – Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei (28)

Tematic

Putin: Ziua Victoriei va rămâne mereu o sărbătoare a mândriei și memoriei nepieritoare
Chișinău, Ziua Victoriei: Cele mai emoționante momente de la ceremonia oficială
Ziua Victoriei: Momente deosebite din cadrul concertului de la Chișinău
Tagurile:
Marele Război pentru Apărarea Patriei, Marșul Victoriei, Ziua Victoriei


Știrile Zilei