03:43 16 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.34
  • USD17.31
  • RUB0.28
  • RON4.05
  • UAH0.74
Hotarul moldo-ucrainean

La trecerea hotarului cu dolari și euro moldovenii trebuie să spună de unde au valuta

© Photo : Facebook / Poliţia de Frontieră
Societate
Sa primesc un link scurt
323010

Persoanele fizice care trec frontiera vamală vor trebui să completeze un formular pentru legiferarea valutei introduse în Republica Moldova, a documentelor de plată, metalelor preţioase, pietrelor scumpe, a bijuteriei din metalele preţioase şi din pietre scumpe, deşeurile acestora.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. De la sfârșitul anului trecut, au intrat în vigoare noile cerințe la declararea valutei în vamă, stabilite în Regulamentul privind vămuirea bunurilor trecute peste frontiera vamală a Republicii Moldova de către persoane fizice și a unor formulare tipizate.

Astfel, funcționarul vamal va indica date suplimentare în Formularul tipizat TV-28. Documentul se eliberează persoanelor fizice care trec frontiera vamală şi serveşte pentru legiferarea valutei introduse în Republica Moldova, a documentelor de plată, metalelor preţioase, pietrelor scumpe, a bijuteriei din metalele preţioase şi din pietre scumpe, deşeurile acestora.

Formularul tipizat TV-28 se eliberează după completarea Declarației vamale DV-6.

În urma modificărilor operate, în Formularul TV-28 se va nota suplimentar proveniența numerarului. În acest caz va fi indicată dacă suma declarată provine dintr-o moștenire, economii, vânzări, donație, cont bancar.

De asemenea, în formular va fi indicat numele și adresa beneficiarului în cazul în care este vorba despre o altă persoană, dar și unde vor fi utilizați acești bani.

Tematic

Moldovenii au tot mai puțini dolari. Ce se va întâmpla cu valuta americană
Se schimbă regulile de trecere prin vama moldovenească cu dolari și euro
Tagurile:
Moldoveni, valuta, euro, dolari, hotar, Ucraina, Moldova


Știrile Zilei