15:11 27 Mai 2019
În direct
  • EUR20.20
  • USD18.05
  • RUB0.28
  • RON4.24
  • UAH0.68
familie

Președintele țării a venit cu un mesaj de Ziua Internațională a Familiei

© PIXABAY / VaniaRaposo
Societate
Sa primesc un link scurt
Anul 2019 - Anul Familiei în Moldova (16)
11810

Comunitatea mondială marchează astăzi Ziua Internațională a Familiei. Anul 2019, în Republica Moldova, a fost declarat prin decret prezidențial drept Anul Familiei.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. "În ziua în care invocăm importanța familiei țin să-mi exprim convingerea că, fiind un popor cu datini creștinești, ne este cu putință să ne continuăm croirea profilului identitar prin susținerea prioritară a familiei tradiționale moldovenești" - declarația aparține președintelui țării, Igor Dodon, și a fost făcută în contextul marcării astăzi, 15 mai, a Zilei Internaționale a Familiei.

Anul 2019, în Republica Moldova, a fost declarat prin decret prezidențial drept Anul Familiei.

”Ajunsă la cea de-a 25-a aniversare, sărbătoarea de suflet ne readuce, a câta oară, în prim-plan însemnătatea fundamentală pe care o constituie familia în societatea noastră, în întreaga țară, se spune în mesajul șefului statului adresat cetățenilor în această zi.

Potrivit lui Dodon, în Moldova s-au depus eforturi substanțiale pentru a susține familiile tinere, cele numeroase și socialmente defavorizate.

”De asemenea, au fost întreprinse multiple acțiuni pentru protejarea copiilor rămași singuri. Un loc aparte l-au ocupat manifestările de omagiere a cuplurilor longevive, ca simbol al înțelepciunii, fidelității și respectului”, menționează președintele în adresarea sa.

Șeful statului le-a adresat tuturor cele mai bune urări împreună cu îndemnul de a-i ocroti și prețui pe cei dragi și apropiați, în numele dragostei necondiționate, al înțelegerii și armoniei.

Тема:
Anul 2019 - Anul Familiei în Moldova (16)

Tematic

Ziua Familiei în Moldova
La Chișinău s-a desfășurat Marșul tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale
Tagurile:
Moldova, Igor Dodon, anul familiei
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei