23:50 31 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (291)
79710

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în evidenţă sunt 10.888 de locuri de muncă vacante.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Aproape 11 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite de agenții economici din Moldova. Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în evidenţă sunt 10.888 de locuri de muncă vacante. 

Ofertele de muncă sunt prezentate în aproape toate raioanele țării, iar cele mai multe în municipiile Chișinău și Bălți.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1914 locuri de muncă vacante. Majoritatea ofertelor de muncă sunt pentru specialiștii din sănătate, învățământ, inspectori, specialiști în domeniul financiar, economic sau comercial.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, în prezent, pentru locurile de muncă vacante în autoritățile publice este stabilit moratoriu temporar.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt prezentate 8974 de locuri de muncă. Dintre acestea, aproape 3 mii sunt pentru specialiștii în industria textilă și confecții, peste 900 – pentru lucrătorii calificați în cadrul întreprinderilor industriale, de asemenea – în transport și comunicații.

Тема:
Viața în Moldova (291)

Tematic

Ce sume poate primi de la stat, ca ajutor de șomaj, un cetățean fără loc de muncă
Forța de muncă în Republica Moldova: Ocuparea și șomajul
Tagurile:
ANOFM, somer, loc de munca


Știrile Zilei