10:54 23 Mai 2019
În direct
  • EUR20.09
  • USD17.99
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Юрий Киринчук

Informații de ultimă oră: A fugit sau nu Iurie Chirinciuc din țară – Detalii

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
824 0 0

Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a reacționat la informațiile potrivit cărora a fi fugit din țară după ce a aflat că a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Acesta a declarat pentru Publika TV că se află în Republica Moldova și așteaptă decizia motivată a instanței și doar atunci va putea să vină cu o reacție. Fostul ministru a fost sunat și de jurnaliștii Sputnik Moldova, însă avea telefonul deconectat.

Iurie Chirinciuc a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Sentinţa a fost dictată de Curtea de Apel.

Potrivit materialelor urmăririi penale, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în complicitate cu alte persoane, ar fi exercitat presiuni asupra unei companii câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi.

Tematic

Verdict în cazul lui Chirinciuc: Ce pedeapsă ia-u dat magistrații
Tagurile:
Detalii, tara, Chirinciuc, ultima ora, informatii
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei