10:20 24 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.26
  • USD17.83
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
678420

În magazinele și piețele din Moldova au apărut primele cireșe din acest an. Un kilogram este vândut cu tocmai 270 de lei.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. În Republica Moldova un kilogram de cireșe este vândut la prețul a 60 de pâini. Un kilogram de cireșe se vinde într-un magazin din Chișinău la prețul de 270 de lei.

Cireșele care se vând acum în magazinele și piețele din Moldova sunt importate de peste hotare. Cireșele moldovenești se vor coace la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie.

Cireșe
© Sputnik
Cireșe

Puțini cumpărători îndrăznesc să cumpere acum un kilogram de cireșe. Mulți oameni își cumpără câteva grame pentru a gusta primele cireșe din acest an sau pentru a le da copiilor. Majoritatea cumpărătorilor au declarat reporterului Sputnik Moldova că vor aștepta să apară pe piață cireșele moldovenești, care, speră ei, să fie mai ieftine.

În ultimele zile, în Moldova, s-a majorat considerabil și prețul la cartofi. În piețele și magazinele din Chișinău un kilogram de cartofi a ajuns să coste de la 20 la 48 de lei.  

Prețul la cartofi în Moldova crește mai repede ca prețul la petrol>>>

Potrivit celor mai recente date prezentate de Biroul Naţional de Statistică,  în luna aprilie 2019 inflaţia anuală a constituit 3,2 la sută, inclusiv la produsele alimentare – 4,5 procente, mărfuri nealimentare – 3,7 la sută, servicii prestate populaţiei – 0,5 la sută.

Tematic

Statistica oficială: Prețurile la produsele agricole au scăzut
Prețurile la legume au ”explodat”: Iată ce spun comercianții din Piața Centrală - Video
În Moldova s-a declanșat avalanșa scumpirilor: Astăzi au explodat prețurile la carburanți
Tagurile:
magazine, Preț, cireșe


Știrile Zilei