07:39 28 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.36
  • RUB0.23
  • RON4.31
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
4804 0 0

În loc să se pregătească de ultimul clopoțel și să-și facă planuri de vacanță, un adolescent de 17 ani a murit în văzul mai multor prieteni și colegi de clasă. Cum s-a întâmplat totul.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Un adolescent, în vârstă de 17 ani, a murit înecat într-un iaz din localitatea Svetlîi, raionul Comrat. Tragedia s-a întâmplat miercuri. Băiatul a mers cu câțiva colegi şi prieteni să se scălda în iazul din prejma localității.

1 / 6
Un minor s-a înecat la scăldat în UTA Găgăuzia

Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgență (IGSU),  minorul a intrat primul în apa. În scurt timp, acesta a dispărut din vizorul colegilor care stăteau pe mal.

Panicaţi, copii au alertat localnicii care au sunat la Serviciul 112. La faţa locului au intervenit scafandrii Detașamentului salvatori şi pompieri Comrat, care au reuşit să scoată la suprafaţa corpul neînsufleţit al băiatului.

Acum câteva zile, un alt minor în vârstă de 10 ani şi-a pierdut viaţa într-un bazin acvatic din localitatea Cunicea, raionul Floreşti. Salvatorii atenționează maturii să nu le permită copiilor să meargă singuri la scăldat. De asemenea, nu se permite scăldatul în locuri neautorizate şi în lacuri care nu sunt dotate cu staţii de salvare.

De la începutul anului, șapte persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice, dintre care doi minori.

Tematic

Lumea de apoi: L-au filmat în timp ce el se îneca – Iată ce spun oamenii legii
Viața are prioritate: Stop tragediilor provocate de înec
Fără cuvinte: Un bărbat era să se înece pe o stradă din Chișinău - Video
Tagurile:
salvatori, adolescent, Înec

Știrile Zilei