18:40 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Ofițer CNA, foto de arhivă

Operațiune CNA în sudul țării: Vameș, prins în flagrant - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
106310

Situație mai puțin obișnuită: un angajat de la Vamă a fost reținut în timp ce restituia mita, nu atunci când o lua.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Ofițerii CNA şi procurorii Anticorupţie au reținut în flagrant un angajat al echipelor mobile „Sud” din cadrul Serviciului Vamal, în momentul în care îi restituia unui şofer banii pretinşi în calitate de mită.

Vameşul este bănuit că ar fi pretins de la proprietarul autovehiculului 1900 de euro pentru favoruri ilicite însă, din cauza că nu şi-ar fi onorat promisiunea, i-a returnat suma cerută, informează Centrul Național Anticorupție.

Potrivit materialelor cauzei, angajatul vamal ar fi cerut suma menţionată de la denunţător pentru a-i restitui maşina, oprită anterior în Vamă, dar şi pentru a diminua valoarea mărfii ridicate de Serviciul Vamal. Pentru că nu s-a ţinut de cuvânt, şoferul i-a cerut banii înapoi şi l-a denunţat la CNA.

Operaţiunea de transmitere a banilor s-a desfăşurat sub controlul CNA şi al procurorilor, iar pe numele vameșului a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară mandat de arestare pe numele lui.

Inspectorul îşi recunoaşte vina şi riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Tematic

Așa nu i-ai mai văzut: Mesajul încifrat al celor de la CNA: Măști, arme și iepuri - Foto
Prinși în flagrant: Iată ce au făcut trei bărbați din Ștefan Vodă - Foto
Tagurile:
mita, flagrant, vames, CNA


Știrile Zilei