08:39 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
21410

Salvatorii și militarii Armatei Naționale lucrează de zor la întărirea digului de pe râul Nistru, în regiunea raionului Ștefan cel Mare.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Digul de pe Nistru din regiunea satului Crocmaz spre direcția satului Tudora, raionul Ștefan Vodă, a fost consolidat cu 7500 de saci cu nisip. La consolidarea digului pe o lungime de 3 km au lucrat angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

1 / 5
La Crocmaz au fost instalaţi 7500 saci cu nisip pe dig

Înălţimea digului fortificat este de până la un metru. Astăzi, 27 mai, lucrările vor continua, iar specialiştii urmează să consolideze digul cu alţi 2100 de saci cu nisip.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în continuare monitorizează punctele de observare a nivelului apei pe râurile Nistru și Prut și efectuează verificarea mai multor sectoare cu pericol, precum și sensibilizează populației cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor.

În total pentru preîntâmpinarea riscului de inundații în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 de unități de tehnică.

Toate aceste acțiuni au menirea să prevină  eventualele inundații, în urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru și Prut. Pe data de 24 mai, IGSU a activat Celula de criză cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției ”Apele Moldovei”, Agenției ”Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Tematic

Vine iarăși potopul? Prognoza meteo pentru următoarele zile
”Potop” în Moldova: Salvatorii au intervenit la Cahul – Video
Tagurile:
Nistru, dig, Inundatii


Știrile Zilei