02:27 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
Troleibuz în Chișinău

Ce se va întâmpla cu transportul public pe parcursul verii: Decizia Primăriei Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Chișinău (145)
223510

Primăria Capitalei a anunțat ce se va întâmpla cu transportul public pe parcursul verii - iată ce au decis autoritățile.

CHIȘINĂU, 04 iunie – Sputnik, E.L. Pe parcursul verii, numărul troleibuzelor și autobuzelor care circulă pe străzile Chișinăului va fi redus cu zeci de unități. Numărul acestora va fi redus cu 8% până la 16 iunie, astfel încât pe străzile Capitalei vor rămâne să circule zilnic 288 de troleibuze și 103 autobuze.

Într-o a doua etapă, din 16 iunie până la 31 august, numărul troleibuzelor din circulație va mai fi redus cu 22 de unități, iar al autobuzelor - cu două unități. Astfel, până în septembrie, pe rutele municipale vor circula doar 266 de troleibuze și 101 autobuze.

Numărul călătorilor este mai mic pe parcursul verii cu 20-25%, pentru că angajații pleacă în concedii, iar copiii sunt în vacanță – astfel și-a argumentat decizia Primăria Chișinău.

În plus, numărul de troleibuze emise zilnic la linie este acum cu 23 de unități mai mare decât în perioada corespunzătoare a anului trecut, după ce a fost „extinsă rețeaua de acoperire” și au fost deschise rute noi, a precizat în ședința Primăriei din 3 iunie șeful de la „Regia Transport Electric Chișinău”, Dorin Ciornîi.

Potrivit responsabilului, pe durata perioadei estivale, numărul unităților de transport de pe rute este redus în fiecare an.

Totodată, numărul de autobuze de pe linia nr. 31, „str. Tighina - orașul Vadul lui Vodă”, în zilele de sâmbătă și duminică, va fi suplimentat cu o unitate pe parcursul verii, a anunțat șeful „Parcului Urban de Autobuze”, Vitalie Copaci.

Din 16 iunie, noul program de activitate al rutelor de troleibuz și autobuz va fi afișat în stațiile de așteptare, precum și în unitățile de transport public, potrivit Primăriei Chișinău.

Тема:
Viața în Chișinău (145)

Tematic

Incredibil: Troleibuze, asamblate la Chișinău – Vezi ce au declarat autoritățile
Troleibuze dotate cu sistem de supraveghere video și prize USB, în Chișinău (FOTO)
Tagurile:
Vara, primăria Chişinău, Chișinău, Transport public


Știrile Zilei