14:40 06 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Inundații

Ploaia a făcut prăpăd: Mai multe localități sub ape – Foto

© Photo : Facebook / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
Societate
Sa primesc un link scurt
50610

Mai multe localități din țară au fost grav afectate de ploile care au căzut în perioada 29 mai – 3 iunie.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ploaia a distrus 0,3 km de drum din localitatea Chiştelniţa, raionul Teleneşti, iar la Ocniţa, Lencăuţi au fost afectate 120 de hectare de plantație de floarea soarelui şi 130 de hectare de livezi.

Precipitaţiile au făcut prejudicii şi în raionul Soroca, satul Bulboci, unde a fost afectat un kilometru de drum local, iar două case şi trei beciuri au fost inundate. De averse au avut parte şi locuitorii raionului Cahul, iar în localităţile Giurgiuleşti, Slobozia Mare, Cucoara şi Văleni mai multe gospodării particulare au fost afectate.

Aici a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apei din beciuri, subsoluri şi case. Precipitaţii abundente au fost înregistrate şi în Capitală. Pompierii au intervenit pentru pomparea apei din patru case la sol şi şase subsoluri.

De intervenţia angajaţilor IGSU a fost nevoie şi în mai multe subsoluri din Cruzeşti, Grătieşti, Tohatin şi Cheltuitorul, unde apa a ajuns în curţile şi ogrăzile oamenilor. Prejudicii au fost înregistrate şi în localităţi din raioanele Ialoveni, Străşeni, Hâncești, şi Cantemir. Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

Tematic

Inundație în sectorul Ciocana din Capitală. Jumătate de cartier în apă
Tagurile:
inundate, localitati, prapad, ploaia


Știrile Zilei