11:15 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
120 0 0

Cei doi piloți moldoveni, care au fost luați ostateci de către talibani în 2015 și eliberați la începutul lui 2019, vor merge într-o vacanță la Soci.

CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Igor Dodon a avut o întrevedere cu Igor Ceaika, membru al Consiliului general al Asociației „Delovaia Rossia” și membru al Consiliului Economic Moldo-Rus.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-o vizită de lucru de două zile, în Republica Kazahstan. Șeful statului a participat la reuniunea Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi bilaterale.
© Sputnik / Владислав Воднев

Dodon i-a mulțumit lui Ceaika pentru contribuția substanțială în eliberarea piloților moldoveni din captivitatea talibanilor, dar și pentru grija pe care o poartă în continuare față de aceștia și familiile lor.

„Acest gest uman denotă respectul deosebit față de Moldova și cetățenii săi din partea Federației Ruse. O dovadă a acestui fapt este și invitația domnului Ceaika pe care a făcut-o în adresa ambelor familii ale piloților moldoveni de a petrece o vacanță în această vară la Soci, din contul părții ruse”,a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Amintim că, în 2015, trei piloți moldoveni care transportau 18 militari cu un elicopter de tip Mi-17 au fost atacați în Afganistan. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență, iar când au ajuns la sol, unul dintre moldoveni a fost omorât, ceilalți doi fiind luați ostatici.

Tematic

Piloții discordiei: Istoria aviatorilor moldoveni, deveniți ostatici ai jocurilor politice
Minute de coșmar la bordul unui avion Istanbul-Chișinău: Iată ce au făcut piloții
Tagurile:
vacanta, piloti moldoveni, Dodon, Soci, Rusia, Moldova

Știrile Zilei