01:55 23 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Poițiști la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019

Noi detalii în cazul polițiștilor demiși pentru susținerea noii guvernări

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
104710

Poliția Republicii Moldova a venit cu un comunicat în cazul celor șase polițiști care au fost demiși pentru că au susținut Guvernul Maiei Sandu.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Polițiștii din cadrul secției 6 a Inspectoratului Național de Investigații, sectorul Botanica, care pe 11 iunie și-au declarat ieri sprijinul pentru noua guvernare, au fost restabiliți în funcție.

”Astăzi, 17 iunie, cei şase poliţişti ai Direcţiei nr.6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au fost restabiliți în funcție prin ordinul șefului-interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Balan, la cererea prealabilă a acestora privind anularea ordinului șefului IGP din 12 iunie, 2019, prin care au fost sancționați disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special”, anunță instituția printr-un comunicat.

Poliția precizează că subdiviziunea Inspectoratului Naţional de Investigații, îşi continuă activitatea în regim ordinar de lucru, conform legii.

Amintim că cei șase polițiști au fost suspendați din funcție pe 12 iunie. În birourile acestora au descins mascații de la Brigada cu Destinație Specială Fulger. Alexandru Pînzari, pe atunci deja demis de către noul ministru de Interne din funcția de șef al IGP, explicase aceste acțiuni prin faptul că în sediul instituției se aflau documente importante, inclusiv ”informații despre martori în unele procese penale de rezonanță și cu caracter procesual”.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

Primele altercații între forțele de ordine: Iată ce s-a întâmplat astăzi dimineața – Video
Tagurile:
guvernare, sustinere, demisi, politisti


Știrile Zilei