16:14 12 August 2020
În direct
  • EUR19.51
  • USD16.55
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (308)
676 0 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a oferit în această dimineață date despre pagubele provocate de aversele din ultimele două zile.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. În mai multe localități din țară au fost înregistrate pagube enorme în urma ploilor torențiale din zilele de 17 și 18 iunie.

Potrivit datelor oferite în această dimineață de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), precipitaţiile au deteriorat 0,8 kilometri de drum local din oraşul Teleneşti, iar în localitatea Mândrești, ploile au distrus 30 hectare de floarea soarelui.

Precipitaţiile puternice au distrus alte 7 kilometri de drum local din satul Coşcodeni, Sângerei, iar în satul Prepeliţa, ploaia a deteriorat 60 de foi de ardezie şi 90 metri pătraţi de ţiglă de pe acoperişul unui depozit şi a unui magazin.

Vântul puternic a distrus și acoperișul unui bloc de locuit din orașul Criuleni. Au  fost distruse 120 foi de ardezie şi 7 metri cubi de cherestea.

În Capitală, două autovehicule au rămas blocate în apă, pe strada Uzinelor, iar pe mai multe străzi au căzut arbori şi crengi.

Comisiile pentru situaţii excepţionale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Тема:
Viața în Moldova (308)

Tematic

Dezastru și lacrimi în Moldova: Ploile ne lasă fără zahăr, ulei, mămăligă și vin
Dublu Cod Galben în Moldova: de ploi torențiale cu grindină și de inundații locale
Alertă meteo: Cod Galben de caniculă - când revin ploile
Tagurile:
mașini, meteo, Averse


Știrile Zilei