23:38 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Societate
Sa primesc un link scurt
132010

Un moldovean dorea să plece peste hotare în calitate de pasager, dar s-a trădat că are un permis de conducere românesc fals. S-a ales cu dosar penal și a făcut cale întoarsă de la frontieră.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik, E.L. Un cetățean moldovean de 25 de ani ar fi lucrat peste hotare în calitate de șofer cu un permis de conducere românesc fals, cumpărat cu 300 de euro. Polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Cahul au depistat falsul în după-amiaza zilei de marți, 18 iunie, când bărbatul, în calitate de pasager al unui autoturism „Mercedes”, dorea să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Împotriva cetățeanului a fost pornit un proces penal pe faptul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false. Bărbatul și-a întrerupt călătoria, luând decizia de a face cale întoarsă de la frontieră.

Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a oferit detalii curioase despre modul în care a fost depistat falsul.

Potrivit sursei, deși pașaportul prezentat de bărbat „era în regulă”, polițiștilor de frontieră le-a atras atenția „comportamentul agitat” al acestuia, precum și declarația sa referitoare la scopul călătoriei peste hotare.

Ca urmare, bărbatul a fost supus unui control suplimentar, cerându-i-se să prezinte toate actele pe care le are asupra sa. Astfel, acesta a înmânat la control și un permis de conducere care ar fi fost eliberat de autoritățile din România.

După cercetarea documentului, polițiștii de frontieră au constatat că permisul de conducere este falsificat.

Ulterior, la audieri, bărbatul a recunoscut că știa despre contrafacerea actului. El a relatat că acum doi ani, niște conaționali stabiliți în Franța i-au propus să activeze în calitate de șofer și tot ei l-au ajutat, contra sumei de 300 de euro, să intre în posesia permisului de conducere românesc fals.

Permisul a fost ridicat și transmis spre expertiză tehnico-judiciară.

Tematic

Cum poți deveni polițist de frontieră în Moldova: Detalii despre admitere
Tagurile:
frontiera cu FR, frontiera, Dosar penal, moldovean


Știrile Zilei