16:43 04 Decembrie 2020
În direct
  • EUR20.96
  • USD17.28
  • RUB0.23
  • RON4.30
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
600 0 0

Tragedia a avut loc pe râul Nistru, în apropierea satului Cioburciu, raionul Ştefan Vodă.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. A salvat un om cu prețul propriei vieți. Este cazul unui tânăr de 29 de ani care a salvat o fată de la înec, dar nu a mai reușit să iasă din apă. Tragedia a avut loc pe râul Nistru, în apropierea satului Cioburciu, raionul Ştefan Vodă.

Corpul neînsufleţit al bărbatului a fost recuperat din apă de scafandrierii Detașamentului căutare-salvare numărul 1 din Chișinău. Potrivit salvatorilor, bărbatul, în vârsta de 29 de ani, a salvat o tânără care era pe cale să se înece în timpul scăldatului. El a salvat fata, dar nu a mai reuşit să iasă la mal.

1 / 3
Intervenţia salvatorilor la Ştefan Vodă

Oamenii din preajmă au alertat serviciile de urgență. Echipele de scafandrieri din cadrul IGSU au efectuat lucrări de căutare subacvatică.

Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite. Pentru evitarea cazurilor tragice, salvatorii roagă repetat cetăţenii să fie foarte prudenţi în timpul scăldatului. Oamenii sunt rugați să înoate doar în bazine acvatice unde sunt stații de salvare. Totodată, angajaţii IGSU avertizează persoanele care merg la scăldat să nu consume băuturi alcoolice. Maturii sunt atenţionaţi să-şi monitorizeze strict copiii şi să nu le permită scăldatul de unii singuri.

În cazul apariţiei unei situaţii de risc, oamenii pot apela la Serviciul 112.

Tematic

Salvatorii în alertă: Au fugit de arșiță și au murit înecați - Video
Caz tragic la Orhei: O fată s-a înecat în Răut
Impresionant: Salvare de la înec la lacul Valea Morilor – Video
Tagurile:
Salvatori, Nistru, inec

Știrile Zilei