06:59 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Fructe - Imagine Simbol

Vești bune de la ANSA: Mai mulți producători vor putea exporta fructe în Rusia

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
582 0 0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor comunică că în data de 08 iulie 2019 a primit scrisoare cu numărul ФС-ЮШ-3/17095 din 05/07/2019 de la Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor).

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Rosselihoznadzor solicita de la ANSA prezentarea listei suplimentare a exportatorilor de produse horticole din Republica Moldova cu codul tarifar 0808, 0809.

Cerințele înaintate către exportatori sunt: prezența infrastructurii de producere și logistică pentru livrarea producției proprii și excluderea intermediarilor. Această Listă e necesar de a fi înaintată către partea rusă până în data de 15/07/2019.

În acest context ANSA, reevaluează, actualizează cererile/solicitările depuse de către producătorii doritori de a exporta fructe în Federația Rusă, începând cu anul 2016 -prezent.

Toți solicitanții trebuie sa fie înregistrați în Sistemul Informațional Agricol al ANSA „Certificarea fitosanitară” și ulterior  incluși în planul anual de control.

Inspectorii fitosanitari ale ANSA verifică în teritoriu corespunderea solicitanților cu cerințele înaintate de către partea rusă.

În termenii stabiliți ANSA va înainta scrisoarea oficială către Rosselihoznadzor cu Lista actualizată a exportatorilor anexată.

Și președintele Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de Facebook despre decizia luată de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse.

Tematic

Ioniță: Ce trebuie să facă statul ca să nu crească prețurile la fructe și legume
Fructe și legume direct de la producător: Unde le poți cumpăra acum în Chișinău
Tagurile:
fructe, ANSA, Rusia, Moldova


Știrile Zilei