19:10 18 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.18
  • UAH0.68
Maternitate, naștere, imagine simbol

Indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată: Iată cu cât - Detalii

© Sputnik / Кирилл Брага
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața de familie (13)
63910

Indemnizația unică la nașterea copilului va fi majorată cu 1608 lei și va constitui 7911 lei.

CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței de miercuri.

Astfel, începând cu 1 iulie 2019, indemnizația unică la nașterea copilului va fi majorată cu 1608 lei și va constitui 7911 lei, care reprezintă valoarea monetară a coșului minim de bunuri necesare necesare la nașterea copilului.

Autorii precizează că proiectul ”O nouă viață” a fost stopat, urmând ca pentru copiii născuți începând cu 1 iulie să fie acordată îndemnizația unică la naștere copilului majorată.

Pentru majorarea indemnizației statul va aloca peste 29 de millioane de lei. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco a declarat că urmează să fie realizat un studiu în rândul părinților care vor beneficia de indemnizația majorată. Aceștia urmează să-și exprime opinia referitor la opțiunea de a beneficia, la nașterea copilului, de bunuri pentru nou născuți sau de a păstra metoda de acordare a mijloacelor financiare, pe care le vor gestiona în funcție de necesitățile individuale a copilului.

Тема:
Viața de familie (13)

Tematic

Așa ceva nu ai mai văzut - A mai născut doi copii… peste 26 de zile de la prima naștere
Indemnizația pentru creșterea copilului – cine o poate primi și ce mărime are
Tagurile:
majorare, indemnizație la naștere


Știrile Zilei