23:49 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața de familie (17)
82610

Indemnizația unică la nașterea copilului va fi majorată cu 1608 lei și va constitui 7911 lei.

CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței de miercuri.

Astfel, începând cu 1 iulie 2019, indemnizația unică la nașterea copilului va fi majorată cu 1608 lei și va constitui 7911 lei, care reprezintă valoarea monetară a coșului minim de bunuri necesare necesare la nașterea copilului.

Autorii precizează că proiectul ”O nouă viață” a fost stopat, urmând ca pentru copiii născuți începând cu 1 iulie să fie acordată îndemnizația unică la naștere copilului majorată.

Pentru majorarea indemnizației statul va aloca peste 29 de millioane de lei. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco a declarat că urmează să fie realizat un studiu în rândul părinților care vor beneficia de indemnizația majorată. Aceștia urmează să-și exprime opinia referitor la opțiunea de a beneficia, la nașterea copilului, de bunuri pentru nou născuți sau de a păstra metoda de acordare a mijloacelor financiare, pe care le vor gestiona în funcție de necesitățile individuale a copilului.

Тема:
Viața de familie (17)

Tematic

Așa ceva nu ai mai văzut - A mai născut doi copii… peste 26 de zile de la prima naștere
Indemnizația pentru creșterea copilului – cine o poate primi și ce mărime are
Tagurile:
majorare, indemnizație la naștere


Știrile Zilei