22:18 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
1078 0 0

Guvernul a decis să aloce materiale de construcție sinistraților din sudul țării care au avut de suferit în urma ploilor torențiale de la începutul lunii iulie.

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Angajații Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vor transporta materiale de construcţie în raionul  Basarabeasca. Primul lot a plecat deja astăzi din Chișinău spre Basarabeasca.

Materialele urmează să fie împărțite tuturor autorităților publice locale, fiind destinate lucrărilor de reparaţie a infrastructurii şi a caselor de locuit afectate de intemperiile înregistrate în sudul ţării în data de 3 iulie. Decizia cu privire la acordarea ajutorului populaţiei a fost luată în urma şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale la nivel republican.

Materialele au fost eliberate la indicaţia Guvernului Republicii Moldova de către Agenţia Rezerve Materiale a MAI. Ţigla metalică, cheresteaua şi foile de ardezie vor fi aduse de echipele de salvatori cu nouă autospeciale din cadrul IGSU.

În total, angajaţii IGSU vor transporta 10550 foi de ardezie, peste 170 de metri pătrați de cherestea, dar şi peste 81 metri pătrați de ţiglă metalică.

Tematic

Alertă meteo: Cod Galben de caniculă - când revin ploile
Ploi torențiale, grindină și vijelie: Unde va lovi dezastrul în următoarele ore
Alertă: Risc de inundații după ploile torențiale de astăzi
Tagurile:
Pagube, meteo, grindina, potop, Averse


Știrile Zilei