02:22 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
82 0 0

Copiii intoxicați la o tabără de odihnă din Sergheevka nu sunt moldoveni, anunță Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) declară că nu este responsabilă de tabăra de odihnă din Sergheevka, Ucraina, în care 46 de copii au făcut toxiinfecție alimentară, fiind internați în spital.

Mai mult, USMF afirmă că persoanele care s-au intoxicat provin din regiunile ucrainene Kiev, Cernigov și Harkov, potrivit informației Centrului de Laborator Regional Odesa.

Într-un comunicat de presă remis presei în seara de 12 iulie, USMF precizează: „Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă informează că, deși Baza aparține instituției noastre, din anul 2008 este dată în locațiune și gestionată de către autoritățile locale din Ucraina. Astfel, Universitatea nu este responsabilă de activitatea acestei entități”.

Starea copiilor, internați cu diagnosticul de gastroenterocolită acută, este de gravitate medie și ușoară, potrivit guvernatorului regiunii Odessa, Svetlana Șatalova.    

În spitalul din Belgorod-Dnestrovsk se află 32 de copii, iar în spitalul din orașul Șabo – alți 14 copii. 

Tematic

Risc sporit de intoxicații alimentare pe timp de caniculă: Recomandările specialiștilor
Tagurile:
Ucraina, COPII


Știrile Zilei