12:44 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Casa Presei

Procurorii au deschis un dosar penal pe faptul înstrăinării unor clădiri ale Guvernului

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
127 0 0

Procuratura Anticorupţie a pornit o urmărire penală pe faptul înstrăinării ÎS „Casa Presei” şi fostei cantine a Guvernului.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Procurorii Anticorupţie au pornit o urmărire penală pe faptul înstrăinării Întreprinderii de Stat „Casa Presei” şi fostei cantine a Guvernului Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat remis de Procuratura Generală, oamenii legii au suspiciuni rezonabile că imobilele şi anexele lor au fost date în locaţiune unor agenţi economici, iar ulterior înstrăinate, cu multiple încălcări.
Potrivit materialelor cauzei, în septembrie 2018, administratorul ÎS „Casa Presei” a semnat trei contracte de locaţiune cu administratorii unor societăţi comerciale prin care le-a transmis în posesiune şi folosinţă temporară 1406 metri pătraţi din suprafaţa imobilului. Ulterior, în baza unor contracte adiţionale, suprafaţa dată în locaţiune a fost mărită până la 1766 de metri pătraţi.


Peste jumătate de an, în ianuarie 2019, Agenţia Proprietăţi Publice a aprobat vânzarea ÎS „Casa Presei” la preţul de 16 250 000 de lei, cei trei agenţi economici devenind proprietari ai imobilului.
Potrivit procurorilor, nereguli similare au fost constatate și în procesul de înstrăinare a unor spaţii care au aparţinut fostei cantine a Guvernului.
Astfel, în noiembrie 2018, reprezentantul Direcţiei generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova a semnat un contract de locaţiune cu administratorul unui agent economic, oferindu-i pentru folosinţă încăperi nelocuibile din strada Mateevici 79/A, 79/B şi 79/C cu suprafaţa de 1700 de metri pătraţi.

Ulterior, în luna ianuarie 2019, Agenţia Proprietăţi Publice a aprobat vânzarea imobilelor contra sumei de 9 milioane de lei, la cererea agentului economic.

Tematic

Operațiune CNA: Iată ce au făcut doi medici de la Spitalul ”Sfânta Treime”
Operațiune CNA: Percheziții în zi de sâmbătă la Piața Centrală - Foto
Tagurile:
fraudare, corupție, Procuratura


Știrile Zilei