01:48 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Pensionar, foto simbol

Pensiile și indemnizațiile în Moldova: Anunț important despre achitarea acestora

© Sputnik / Evghenii Panasenco
Societate
Sa primesc un link scurt
1334110

Casa Naţională de Asigurări Sociale a emis o notă informativă în care vine cu unele precizări referitoare la orarul de achitare a tuturor pensiilor, indemnizațiilor și altor prestații sociale.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. În luna iulie, calcularea şi finanţarea pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor, suportului financiar, ajutoarelor, compensaţiilor, au fost efectuate conform orarului stabilit.

Potrivit unei note informative a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), până pe 16 iulie, au fost transferate prestatorilor de servicii de plată sursele necesare pentru plata tuturor tipurilor de indemnizaţii adresate familiilor cu copii. Indemnizaţia unică la naşterea copilului s-a transferat în sumă de 19,1 milioane de lei pentru 3021 beneficiari. Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani a fost transferată în sumă de 80,2 milioane de lei pentru aproape 46 de mii de beneficiari. Indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 1,5/2 ani s-a transferat în sumă de 27,6 de milioane de lei pentru peste 38 de mii de beneficiari. Pentru indemnizaţia de maternitate au fost transferate 58 de milioane de lei, iar pentru indemnizaţia paternală – 1,3 milioane de lei.

Important pentru pensionarii care lucrează – ce se va întâmpla cu mărimea pensiei>>>

”Până la această etapă a fost efectuat transferul pentru toate prestaţiile sociale, inclusiv a ajutorului social în sumă de 39,8 milioane de lei şi a ajutorului pentru şomaj în sumă de 1,5 milioane de lei”, potrivit informațiilor oferite de CNAS.

Pentru plata pensiilor CNAS a transferat până la data de 16 iulie 1,29 de miliarde de lei.

Tematic

Reguli noi la ieșirea la pensie pentru angajații instituțiilor de forță din Moldova
Din 1 iulie, se schimbă vârsta la care se iese la pensie în Moldova
Indemnizaţia unică la naşterea copilului s-a majorat – precizări de la CNAS
Plata indemnizațiilor în Moldova: Tot ce trebuie să știi
Tagurile:
CNAS, pensionar, pensie


Știrile Zilei