11:28 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Câine

Situație extremă în municipiul Chișinău: Copil în comă, diagnosticat cu rabie.

© Sputnik / Виталий Залесский
Societate
Sa primesc un link scurt
139610

Un copil a ajuns în stare extrem de gravă la spital după ce a fost mușcat anterior de un câne. Medicii l-au diagnosticat cu rabie.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Un minor din Stăuceni a fost internat în comă la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii. Acesta are febră constantă și halucinații.

Ministrul sănătății, Ala Nemerencu, a declarat, citată de unimedia.info, că a fost o adresare tardivă la medic, copilul fiind internat ”aproape pe moarte”.

Băiețelull a fost mușcat de un câine încă acum o lună, pe când se afla la o tabără. Acesta este din localitatea Goianul Nou, Stăuceni și provine dintr-o familie social vulnerabilă.

Centrul de Sănătate din comuna Stăuceni a venit cu un avertisment pentru cetățeni, îndemnând toate persoanele care au fost mușcate de câini de casă, vagabonzi și alte animale (vulpi, pisici), în decursul anului 2019, să se adreseze urgent la medicul de familie.

Rabia este o boală infecțioasă acută care se transmite la om prin mușcătură. Perioada de incubaţie a virusului este de până la șase săptămâni.

Primele simptome care apar la oameni sunt dureri şi amorţeală în locul mușcăturii. Ulterior, oamenii fac febră, tușesc sec și au dureri abdominale. La fel, poate apărea starea de anxietate și poate evolua spre agitație extremă. Vaccinul este practic singurul mod de prevenire a bolii.

Medicii recomandă, în cazul mușcăturii unor animale, spălarea rănii cu apă și săpun, iar apoi prelucrarea cu iod. După aceasta, este obligatorie adresarea la medic.

Tagurile:
câine, muscat, copil, rabie


Știrile Zilei