13:49 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
Medic, spital, foto de arhivă

Copilul infectat cu rabie a decedat la spital - medicii oferă detalii

© Sputnik / Константин Чалабов
Societate
Sa primesc un link scurt
574730

Copilul care a fost infectat cu rabie nu a putut fi salvat. El a murit în această noapte la spital.

Chișinău, 18 iul – Sputnik. Copilul care a fost infectat cu rabie a murit în această noapte la spital. Potrivit vicedirectorul Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, Stela Cornilova, diagnosticul copilului este suspecție la rabie.

”Copilul nu a fost mușcat de câine. Acesta s-a jucat cu animalul, a fost în contact cu el. El avea pe corp zgârieturi”, a declarat pentru Sputnik Moldova vicedirectorul Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii Stela Cornilova.

Un băiat de 11 ani din comuna Stăuceni, diagnosticat cu rabie, a fost internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase din Chișinău, după o adresare tardivă la medic. În data de 7 iulie, copilul „a fost zgâriat de un câine necunoscut, care i-a sărit în spate în timp ce mângâia un alt câine”, a informat, printr-un comunicat de presă, ANSP. 

„Copilul s-a îmbolnăvit acut pe 07.07.2019, când i-au apărut slăbiciuni generale, cefalee, lipsa poftei de mâncare, febră de până la 39,3ºC, agitaţie. (...) S-a constatat că băiatul este ataşat de câini şi pisici, inclusiv fără stăpân, fiind frecvent salivat, zgârâiat, muşcat uşor”, se arată în comunicat. 

Centrul de Sănătate din comuna Stăuceni a îndemnat toate persoanele care au fost mușcate de la începutul anului de câini de casă, vagabonzi și alte animale (vulpi, pisici) să se adreseze urgent la medicul de familie.

Tematic

Atenție în timpul plimbărilor: Iarba e plină de paraziți care transmit o infecție gravă


Știrile Zilei