20:18 21 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.44
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Ofițer PCCOCS, foto de arhivă

Descinderi la „Poşta Moldovei” şi Serviciul Vamal

© Photo: Facebook / PCCOCS
Societate
Sa primesc un link scurt
345 0 0

Descinderile au loc în cadrul unei cauze penale pe faptul unor scheme de contramandă.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Descinderi ale grupului de urmărire penală în cadrul unei cauze penale, iniţiate pe faptul schemelor de contrabandă cu diferite produse şi mărfuri. Operațiunea se desfășoară la „Poşta Moldovei” şi Serviciul Vamal.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, grupul de urmărire penală efectuează, în acest clipe descinderi la sediile ÎS „Poşta Moldovei” şi Serviciului Vamal, în scopul ridicării actelor confirmative şi documentelor de însoţire a coletelor şi mărfurilor (anabolizante şi chihlimbar), expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele ţării.

De asemenea, este vorba de suporturi tehnice pe care sunt stocate informații electronice şi date (cod bară) acordate conform convenţiei UPU, dar și documente de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei.

Amintim că respectivul dosar penal a fost iniţiat de procurori pe 27 iunie 2019, în baza declarțţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul unei emisiuni televizate.

Grupul de urmărire penală este format din procurori de la Procuratura Generală, PCCOCS, Procuratura capitalei, ofiţeri de urmărire penală din cadrul MAI şi ofiţeri de investigaţie SIS.

Vom veni ulterior cu informații suplimentare pe acest caz.

Tematic

Demisiile se țin lanț la Guvern: Mesajul dur transmis de premierul Sandu funcționarilor
Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și-a încheiat mandatul
Tagurile:
contrabanda, scheme, Serviciul Vamal, Posta Moldovei, descinderi


Știrile Zilei