17:10 18 August 2019
În direct
  • EUR19.51
  • USD17.50
  • RUB0.26
  • RON4.13
  • UAH0.69
Vadim Ceban

Cine este Vadim Ceban - cel care va prelua șefia SA „Moldovagaz”: Date biografice

© Sputnik / Osmatesco
Societate
Sa primesc un link scurt
132110

”Gazprom” a aprobat candidatura lui Vadim Ceban la funcția de director al SA „Moldovagaz”. Publicăm date din biografia celui care va veni la șefia acestei întreprinderi.

CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Vadim Ceban, noul director al SA „Moldovagaz”, are 40 de ani. S-a născut în satul Cișmichioi, autonomia Găgăuză.

Ceban a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova. Teza de doctorat a susținut-o la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, România.

Ceban a lucrat la Comisia Națională a Pieței Financiare. Timp de doi ani a activat la Ministerul Economiei. În anul 2009 a fost numit în postul de director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică

În 2014, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, i-a propus să facă parte din echipa sa. De atunci și până în prezent a deținut funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al Găgăuziei.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat după vizita întreprinsă la Moscova că ”Gazprom” a aprobat candidatura lui Vadim Ceban la funcția de director al SA „Moldovagaz”.

Funcția de director la SA ”Moldovagaz” a devenit vacantă în mai 2018, când Vasile Botnari a fost numit director la SIS. Procedura de numire a președintelui SA ”Moldovagaz” este următoarea: Guvernul vine cu propunerea candidaturii pentru această funcție, iar ”Gazprom” poate accepta sau respinge candidatura propusă de Executivul de la Chișinău. Decizia este luată la Consiliul Directorilor al ”Gazprom”, în coordonare cu Guvernul de la Chișinău.

Tematic

Igor Dodon oferă detalii despre discuția purtată cu Dmitri Kozak - Video
Tagurile:
SA „MoldovaGaz", Vadim Ceban


Știrile Zilei