11:26 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
CNA - Imagine Simbol

Operațiune CNA la Direcția Educație: Iată câte persoane au fost reținute - Foto

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
1326 0 0

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins astăzi la sediile Direcției Educație, Tineret și Sport din mai multe sectoare ale Capitalei.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Angajații Centrului Național Anticorupție a efectuat percheziţii la mai multe Direcţii de educaţie, tineret şi sport (DETS) din Capitală – două persoane, au fost reținute de procurori în dosare de corupţie

Este vorba despre inginerul divizier de la DETS Râşcani şi reprezentantul unui agent economic, ambii bănuiţi de corupere activă.

Potrivit materialelor cauzelor penale, inginerul divizier de la DETS Râşcani i-ar fi propus fostei şefe a unei Direcții să încheie un contract de prestare a serviciilor cu un agent economic. Ca „mulţumire”, șefa urma să beneficieze de un comision de 20 la sută din suma contractului. În urma denunţului funcţionarei, CNA a pornit o cauză penală pentru a investiga faptele.

În procesul de investigare au apărut şi alte cazuri similare în care ar fi fost implicaţi alţi agenţi economici, iar CNA a mai pornit două urmăriri penale pentru corupere activă.

Astăzi, ofiţerii CNA au efectuat percheziţii în birourile unor funcţionari din cadrul DETS Botanica, Râşcani, Buiucani şi Centru de unde au ridicat mai multe contracte de prestare a serviciilor pentru Direcţiile menţionate. Percheziţii au avut loc şi la câţiva agenţi economici din Capitală.

Materialul probator urmează să fie examinat pentru a stabili întreaga schemă a comisioanelor percepute de la anumiţi agenţi economici şi prejudiciile cauzate bugetelor DETS.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală. Instituția precizează totodată că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Tematic

Percheziții în nordul țării: A fost nevoie de intervenția mascaților de la ”Scorpion”
Percheziții: Procurorii și ofițerii SIS, la una dintre cele mai mari instituții din țară
Descinderi și percheziții la Gara de Nord Chișinău: Procurorii Anticorupție vin cu detalii
Tagurile:
foto, perchezitii, Procurori, CNA, Chisinau, Moldova


Știrile Zilei