00:29 22 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Bloc prăbușit la Otaci

Câți bani vor primi sinistrații din Otaci: Ce a decis Guvernul

© Photo: Facebook / Dodon Igor
Societate
Sa primesc un link scurt
Prăbușirea blocului de la Otaci (8)
15510

Oamenii din Otaci care au rămas fără locuințe pe 19 iunie vor primi despăgubiri de la stat. O decizie în acest sens a fost adoptată în ședința de Executivului.

CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Peste opt milioane opt sute de mii de lei (8 823 179,3 lei) vor fi alocați pentru despăgubirea persoanelor rămase fără locuinţă din oraşul Otaci. Banii vor trebui să acopere valoarea locuințelor distruse, prejudiciul material cauzat de pierderea bunurilor materiale, dar și cheltuielile de primă necesitate ale sinistraților.

Mijloacele financiare vor fi alocate din Fondul de rezervă al Guvernului.

Banii vor fi repartizați după cum urmează: 6 765 587 lei pentru despăgubirea valorii locuințelor distruse ale sinistraților care au avut de suferit în urma prăbușirii blocului de locuințe din orașul Otaci, precum şi 2 057 592,3 lei pentru prejudiciul material cauzat de pierderea bunurilor materiale.

Cheltuielile pentru achitarea taxei de stat și taxa notarială pentru autentificarea contractelor de vînzare-cumpărare a locuințelor pentru sinistrați vor fi alocate din contul bugetului Consiliului local al orașului Otaci în baza contractelor de procurare a locuinței, înregistrate în modul stabilit.

Amintim că, în seara zilei de 19 iunie, scara de 12 apartamente a unui bloc cu nouă etaje din orașul Otaci s-a prăbuşit, iar salvatorii au evacuat în mod de urgenţă 46 de oameni. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Тема:
Prăbușirea blocului de la Otaci (8)

Tematic

Imagini teribile: Momentul prăbușirii blocului de locuinţe la Otaci - Video
Risc de explozie în blocul surpat de la Otaci: Iată ce au găsit salvatorii în interior
Tagurile:
bani, sinistratii, prabusit, bloc, Otaci


Știrile Zilei