13:58 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
Вор

Legături mafiote cu interlopi din Franța: Iată ce făcea o grupare criminală în Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
1320 0 0

Un grup criminal din Moldova, care colabora cu interlopi di sudul Franței, a fost deconspirat de procurori și polițiști. liderii grupării criminale s-au dovedit a fi doi moldoveni înrolați ca militari în cadrul Legiunii Franceze.

CHIȘINĂU, 8 aug - Sputnik. Oameni legii au documentat pe parcursul ultimelor două luni acțiunile infracționale a unui grup criminal specializat în contrabandă și distribuirea drogurilor de tip Ecstasy în proporții deosebit de mari în locurile de agrement din Capitală.

La sfârșitul lunii iunie 2019, ofițerii de investigație ai Direcției Antidrog au primit informația că doi moldoveni care muncesc în Europa, având relații cu interlopi din sudul Franței, au creat o rețea de procurare și transportare pe cale de contrabandă a pastilelor Ecstasy în Republica Moldova. Ulterior, drogurile erau vândute de către dealeri în cluburile de noapte din municipiul Chișinău.

Investigatori sub acoperire au efectuat achiziții de control. În urma acestor acțiuni,  în data de  26 iunie, polițiștii au ridicat 1000 de pastile Ecstasy, droguri care au intrat în țară prin punctul de trecere al frontierei de stat Albița – Leușeni, camuflate în colete neînsoțite și transportate cu un autocar de pe cursă Franța – Moldova.

Ulterior, la mijlocul lunii iulie, pe teritoriul municipiului Chișinău a fost reținut un bărbat în vârstă de 30 ani care a primit un colet din Franța cu droguri camuflate, fiind depistate 1 500 pastile cu același logo și culoare.

În data de 1 august, ca urmare a unei acțiuni comune cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au fost reținuți organizatorii și liderii grupării criminale, care s-au dovedit a fi doi moldoveni în vârstă de 30 și 34 de ani, înrolați ca militari în cadrul Legiunii Franceze, unitate de elită a armatei Franceze.

În total, din circuitul ilegal au fost scoase 2 500 de pastile Ecstasy,  în  valoare  de 875 000 de lei.

Bănuiții  au primit mandat de arest preventiv pe un termen de 30 zile. Dacă vinovăția va fi demonstrată, făptuitorii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani. În continuare se întreprind acțiuni pentru identificarea și reținerea altor persoane, complici la săvârșirea infracțiunii.   

Tematic

Hoț tupeist: I-a furat unei vânzătoare telefonul de sub nas - Video
Tagurile:
Franța, Mafiot, legaturi


Știrile Zilei